تلاوت سوره های انعام آیه 151 الی آخر و تین – استاد عبدالباسط
تلاوت سوره انعام آیه 151 الی آخر ، تین – استاد عبدالباسط دانلود
سوره انعام آیه 151 الی آخر ، تین با صدای دلنشین و ماندگار قاری قرآن عبد الباسط محمد عبدالصمد به مدت 27:42
آیات مشهور سوره انعام :
مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا ۖ وَمَن جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ(آیه ١٦٠):
هر كس كار نيكى بياورد، ده برابر آن [پاداش] خواهد داشت، و هر كس كار بدى بياورد، جز مانند آن، جزا نيابد و بر آنان ستم نرود.
این آیه از پاداش ده برابر به اعمال نیک و پاداش برابر به اعمال بد سخن گفته است. درباره مصداقهای «حسنه»(کار نیک) و «سیئة»(کار بد) میان مفسران اختلاف نظر هست. برخی گفتهاند که منظور از آنها توحید و شرک است؛ اما تفسیر نمونه نوشته است که منظور هر کار نیکی و بد است و دلیلی بر محدودکردن معنای این دو کلمه وجود ندارد.[مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ۱۳۷۴ش، ج۶، ص۵۵.]
روایات فراوانی نیز از شیعه و سنی درباره این آیه نقل شده است.[طباطبایی، المیزان، ۱۴۱۷ق، ج۷، ص۳۹۳.] بنا بر برخی از روایات، زمانی که آیه «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَيْرٌ مِنْها»(هر كس نيكى به ميان آورد، پاداشى بهتر از آن خواهد داشت) نازل شد، پیامبر(صلی الله علیه و اله) از خدا پاداش بیشتری تقاضا کرد.
خداوند در پاسخ، این آیه را نازل کرد: «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها». بار دیگر پیامبر پاداش بیشتری از خدا درخواست کرد و خداوند این آیه را نازل کرد: «مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثِيرَةً»(کیست آن کس که به [بندگانِ] خدا وام نیکویی دهد تا [خدا] آن را برای او چند برابر بیفزاید؟). کثیر نزد خدا به معنای بیشمار است.[عیاشی، کتاب التفسیر، ۱۳۸۰ق، ج۱، ص۱۳۱.]