تلاوت سوره الرحمن – استاد شعبان صیاد
تلاوت سوره الرحمن – استاد شعبان عبدالعزیز صیاد دانلود
سوره الرحمن با صدای دلنشین و ماندگار قاری قرآن استاد شعبان عبدالعزیز صیادبه مدت 1:25 به همراه متن و ترجمه
محتوا سوره الرحمن
محل برخورد دو دریای بالتیک و دریای شمال در دانمارک؛ آب این دو دریا با یکدیگر مخلوط نشده است. برخی مخلوط نشدن آب دو دریا را مصداق آیه «مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ» دانستهاند.
سوره الرحمن مجموعهای از نعمتهای خداوند در دنیا و آخرت را برمیشمرد و به عبارتی، این سوره بیانگر صفت رحمانیت خداوند است.[مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ۱۳۷۴ش، ج۲۳، ص۹۶.] مطالب مطرحشده در این سوره را میتوان به سه بخش کلی تقسیم کرد:
۱. نعمتهای دنیای: اشاره به برخی نعمتها مثل تعلیم قرآن کریم، آفرینش انسان و جن، آفرینش گیاهان و درختان، آفرینش آسمان، حاکمیت قوانین، آفرینش زمین با ویژگیهایش، خلقت میوهها، خلقت گلها و گیاهان معطر؛ تلاقی دریای شور و شیرین و نعمتهای موجود در دریا (آیات ۱ تا ۳۰).
۲. برپایی قیامت: اشاره به فروپاشی نظامهای دنیایی و برپایی قیامت، ویژگیهایی از قیامت، چگونگى حساب، كيفر و مجازات (آیات ۳۱ تا ۳۰ ).
۳. نعمتهای اُخرَوی: پس از اشارهای کوتاه به عذاب جهنمیان، نعمتهای نیکوکاران شمرده شده است. مهمترین نعمتهای بهشتی که به آنها اشاره شده است: باغها، چشمهها، میوهها، همسران زیبا و باوفا (آیات ۳۱ تا ۷۸).[مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ۱۳۷۴ش، ج۲۳، ص۹۱.]